Maisto sauga garantuoja, jog maistas bus pagamintas ir paskirstytas teisingai bei vartotojui neteks patirti jokių grėsmių.
Birželio 7-ąją minima Pasaulinė maisto saugos diena. Daugelis tiesiog nustemba, kodėl tokia diena reikalinga. Juk, atrodo, tiesiog savaime suprantama, jog maistą privalu saugoti?
Tačiau šios išskirtinės dienos aktualumas apima ne tik vartotojų poreikius ar įpročius, bet ir išties daug kitų veikimo sferų – gamintojų galimybes, produkcijos kokybę, įvairių institucijų darbą, mitybos įpročių pokyčius, organizmui kenksmingų medžiagų vartojimą ir kt.
Taigi, visa informacija, susijusi su maisto sauga, yra svarbi ir reikalinga. Tad atidžiau domėkimės, ką dedame į burną, paklauskime savęs, ar tinkamai gebame saugoti maistą, ar tikrai visada taikome tvarumo idėjas.
Klinika „Sveikatos garantas“ rekomenduoja atlikti informatyvius kraujo tyrimus, kurie padės nustatyti, kokių maisto produktų geriau atsisakyti, o jei laikotės dietos, įvertinti organizmo būklę ir įsitikinti, kad Jūsų mityba yra subalansuota, kad neprarandami būtini vitaminai ar mikroelementai, kad maitinamasi išties pakankamai.
Esame parengę ne tik išskirtinių maisto netoleravimo nustatymo ar besilaikantiems dietų skirtų programų. Mūsų klinikoje atliekami kraujo tyrimai nėščiosioms, sportuojantiems, norintiems sužinoti tik vieną rodiklį (geležį, kalį, kalcį, magnį, vitD, glikemiją ir kt.) ar gauti ne vieno organo (širdies, skydliaukės, kepenų ir kt.) kraujo tyrimų rezultatus.
Būtina sąlyga! Prieš tyrimus į kliniką reikia atvykti nevalgius ir negėrus.
Komentarze