top of page
  • Writer's pictureSveikatos Garantas

Lapkričio 14 d. Pasaulinė diabeto diena

Kontroliuosi save – kontroliuosi ir ligą!

Lapkričio 14-oji - Pasaulinė Diabeto diena. Šiandien visuomenė skatinama atkreipti dėmesį į sunkią ir išties klastingą lėtinę ligą – cukraligę. Medikai išskiria ne vieną antrojo tipo cukrinį diabetą sukėlusią priežastį, tai – sutrikęs gliukozės toleravimas, nutukimas, antsvoris, nejudrus gyvenimo būdas, netinkama mityba, patiriamas stresas, aukštas kraujo spaudimas, amžėjimas. Diabetą gali iššaukti ir šeimos istorijoje buvę susirgimo šia liga atvejai.


Tačiau jeigu pradėjote dažniau šlapintis, ėmė kamuoti troškulys, nuovargis, alkio protrūkiai, skrandžio skausmai ar vėmimas, mažėja svoris, negebate susikaupti bei išlaikyti dėmesį, o taip pat suprastėjo rega, radosi galūnių nejautrumas, dažnos infekcijos ir ilgai gyjančios žaizdos, kuo skubiau kreipkitės į gydytoją – tai pirmojo laipsnio diabeto požymiai.


Statistika skambina pavojaus varpais – Lietuvoje cukralige serga kas 20-tas žmogus! Negydomas diabetas gali sukelti ypač sudėtingas komplikacijas ( aklumą, inkstų, širdies, nervų ligas, galūnių amputacijas ir kt.). Todėl ligą būtina kontroliuoti ir laiku atvykti pas specialistus. Nedelskite!

Kaip sužinoti, ar sergu cukralige? Ar įmanoma cukrinį diabetą valdyti? Kaip koreguoti cukraus kiekį kraujyje? Kokias savikontrolės priemones taikyti? Į šiuos ir daugelį kitų klausimų Jums atsakys klinikos „Sveikatos garantas“ endokrinologas.


Mūsų klinikos gydytojas tiria ir gydo diabetą, nutukimą, hipoglikemiją, moterų klimakterinį sindromą, medžiagų apykaitos, skydliaukės veiklos ir kitus endokrininius sutrikimus. „Sveikatos garante“ atliekama ir skydliaukės echoskopija.


21 peržiūra

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page