top of page
  • Writer's pictureSveikatos Garantas

Kovo 14 d. Pasaulinė inkstų diena

Šiandien – Pasaulinė inkstų diena. Pirmą kartą šiam organui skirta diena buvo paminėta 2006-aisiais.


Nedidelis porinis pupelės formos organas yra ypač svarbus! Inkstai filtruoja kraują, palaiko organizme skysčių ir mikroelementų pusiausvyrą bei šarmų ir rūgščių balansą. Jie ženkliai prisideda prie tinkamo endokrininės sistemos funkcionavimo (raudonųjų kraujo kūnelių aktyvinimo, kaulų formavimuisi būtino kalcitriolio gamybos ir kt.). 


O kokia Jūsų inkstų būklė? Statistika negailestinga - kas dešimtas suaugęs žmogus serga kokia nors lėtine inkstų liga! 

Atkreipkite dėmesį į nespecifinius simptomus (patinusius ar pajuodusius paakius, pablyškusią odą, mieguistumą, nuovargį ir kt.), užkirskite ligoms kelią iki tol, kol jos neįsismarkavo. Tuomet, kai akivaizdžiai ima matytis patinimai, sumažėja skysčių iš organizmo išsiskyrimas bei pakyla kraujospūdis. Šie simptomai signalizuoja, jog liga jau išties gerokai pažengė.


Inkstams padėsime, jei reguliariai kontroliuosime cukraus kiekį kraujyje, daugiau judėsime, mankštinsimės, tinkamai maitinsimės, vengsime žalingų įpročių, stresų bei sureguliuosime darbo ir poilsio režimą. Ir nepamiršime išgerti reikiamo kiekio vandens!


Klinika „Sveikatos garantas“ pataria ne tik reguliariai rūpintis sveikata, bet ir atvykti pas mus pasitikrinti profilaktiškai – į gydytojų konsultacijas, atlikti skydliaukės echoskopijos ar kraujo tyrimų bei kitoms sveikatinimosi procedūroms.  


Kylant rimtesnėms sveikatos problemoms – nedelskite. Mūsų klinikos šeimos gydytoja  konsultuoja, diagnozuoja ir gydo įvairias vidaus organų ligas bei atlieka būtinus tyrimus. Jei Jūsų susirgimas bus išties komplikuotas, terapeutas Jums rekomenduos apsilankyti pas atitinkamą specialistą.


2 peržiūros

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page