top of page
  • Writer's pictureSveikatos Garantas

Lapkričio 12 d. Pasaulinė plaučių uždegimo diena

Saugokime save, rūpinkimės artimaisiais, būkime pilietiški!


Lapkričio 12-ąją minima Pasaulinė plaučių uždegimo diena.


Sunku patikėti, tačiau kasmet plaučių uždegimu (pneumonija) suserga daugiau nei 2,5 mln. žmonių! Reaguodami į negailestingus statistikos duomenis medikai didina informuotumą apie kovą su pneumonija, akcentuoja, jog plaučių uždegimas yra liga, kurios galima išvengti, tačiau ją būtina gydyti.


Plaučių uždegimą gali sukelti tiek virusai, tiek bakterijos ar grybeliai. Gydytojai teigia, jog nors ligos sukėlėjai ir gali plisti įvairiais būdais, tačiau dažniausiai užsikrečiama nuo sergančiojo, kuris čiaudi ar kosi, t.y. – lašeliniu būdu per orą.

Atkreipkite dėmesį į pneumonijos rizikos veiksnius! Jais gali tapti ūminės kvėpavimo takų infekcijos, lėtinės kvėpavimo takų ligos, imuniteto silpnumas, rūkymas, stresas, badavimas, senyvas amžius ir kt.


Svarbu! Negydoma pneumonija gali būti mirtina!


Nenumokite ranka į pulmonologų įspėjimus! Stebėkite savo organizmo būklę, taikykite prevencines priemones, sveikatinkitės, domėkitės, venkite kontakto su sergančiaisiais – pasinaudokime visomis galimybėmis tam, kad nesusirgtumėte.


Mūsų klinikos pulmonologė gydo tokias ligas kaip plaučių uždegimas, lėtinė obstrukcinė plaučių liga, astma, bronchitas, pleuritas, tuberkuliozė, bronchektazės ir kt.


„Sveikatos garante”:

• atliekama spirometrija;

• echoskopuojama pleura bei apatinės plaučių dalys;

• atliekamas dilatacinis - bronchų plėtimo - mėginys.


Persirgus koronavirusu, tačiau vis dar jaučiant bendrą, raumenų silpnumą, nuovargį, dusulį, oro trūkumą, besitęsiantį kosulį, nerimą, atminties ar kitus sutrikimus, rekomenduojame nedelsti ir pasitikrinti sveikatą.


Klinikoje „Sveikatos garantas“ gydomas pokovidinis sindromas, atliekami būtini tyrimai, teikiamos konsultacijos.



4 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page