top of page
  • Writer's pictureSveikatos Garantas

Lapkričio 14 – 20 d. Pasaulinė supratimo apie antibiotikus savaitė

Antibiotikai: vartok atsakingai!

Tokiu šūkiu pasitinkama Pasaulinė supratimo apie antibiotikus savaitė. Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) iniciatyva lapkričio 14 – 20 dienomis ir išskirtinę Pasaulinę supratimo apie antibiotikus dieną – lapkričio 18-ąją - vyks įvairūs renginiai, skatinantys visuomenės informuotumą apie neracionalų antibiotikų vartojimą bei grėsmes, kurios kyla tuomet, kai šiais vaistais piktnaudžiaujama.

Besaikis antibiotikų vartojimas mažina šių preparatų efektyvumą bei atitinkamai didina bakterijų atsparumą, kas mokslininkams leidžia daryti prielaidą, kad netinkamas vaistų vartojimas priveda ir prie didėjančio žmonių sergamumo. Savigyda gali tapti net mirties priežastimi! Ne šiaip sau dažnai girdime įspėjimus, jog prieš pradedant vartoti vaistus, būtina pasitarti su gydytoju ar vaistininku. Gydymą antibiotikais gali skirti tik gydytojas!


Mikrobų atsparumą gali lemti daugelis priežasčių, tačiau gydytojai įvardija vienas iš esmingiausių, t. y. : savigyda, skausmo malšinimas ar virusinių ligų gydymas antibiotikais, netinkamas antimikrobinių preparatų pasirinkimas bei gydymo trukmės ir dozavimo nepaisymas.


Vartokime antibiotikus atsakingai!

Norėdami efektyviau įvertinti savo sveikatos būklę, apsilankykite pas klinikos „Sveikatos garantas“ šeimos gydytoją, kuri atliks ne tik profilaktinius sveikatos tikrinimus, bet ir konsultuos, diagnozuos ligą bei skirs tinkamą gydymą.


Šeimos gydytojas Jums išduos ir reikalingas sveikatos pažymas (elektroninius nedarbingumo pažymėjimus, sveikatos pažymos vairuotojams, darbui, leidimui įsigyti ginklą, laivavedžiams ir kt.).


Garantuojame greitas ir kokybiškas sveikatos paslaugas!

14 peržiūrų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page