top of page
  • Writer's pictureSveikatos Garantas

Rugsėjo 29 d. Pasaulinė širdies diena


Širdies gerovė – bendros sveikatos gerovė


Kasmet rugsėjo 29-ąją minima Pasaulinė širdies diena. Šiandien visame pasaulyje vyksta sveikos širdies propagavimo renginiai. Įvairios organizacijos koordinuoja pasivaikščiojimus ar bėgimus, sveikatos patikrinimus, viešas diskusijas, pasirodymus bei parodas, koncertus, konferencijas ir kitas su šiandienos tema susijusias veiklas. Šią dieną širdies ir kraujagyslių ligoms (ŠKL) skirti renginiai jau ne vienerius metus vyksta ir mūsų šalyje.

Skaudi statistika fiksuoja faktą, jog pagrindinė mirties priežastis visame pasaulyje yra ŠKL. Nuo šių ligų kasmet miršta daugiau nei 17 mln. žmonių! Lietuvoje širdies ir kraujagyslių ligos pasiglemžia beveik 20 000 gyvybių.


Liūdina tai, kad miokardo infarktu ir galvos smegenų insultu suserga vis daugiau darbingo amžiaus žmonių. Todėl būtina skatinti ligų prevenciją, aktualinti sveikatinimosi paveikumą, vystyti aktyvaus gyvenimo būdo veiksmingumo sklaidą.


Norėdami efektyviau įvertinti savo sveikatos būklę, apsilankykite pas klinikos „Sveikatos garantas“ šeimos gydytoją, kuri atliks ne tik profilaktinius sveikatos tikrinimus, bet ir konsultuos, diagnozuos ligą bei skirs tinkamą gydymą.


Šeimos gydytojas Jums išduos ir reikalingas sveikatos pažymas (elektroninius nedarbingumo pažymėjimus, sveikatos pažymos vairuotojams, darbui, leidimui įsigyti ginklą, laivavedžiams ir kt.).


5 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page